Ungdom

Velkommen til LB ungdom

På denne side har vi samlet alle informationer om LB ungdom. Du kan hoppe til de forskellige sektioner i oversigten her:

Generelle informationer
Træneroversigt
Individuelle turneringer
LB’s åbne turneringer
USU kontaktinformation
LB’s retningslinjer til børn og forældre

Træningstider

Se oversigt over træningstider (PDF)

Holdturnering

Se program og stillinger

Generelle informationer

Sportslig ledelse og trænerteam

Cheftræner – Danni Persson
Danni har ansvaret for alle sportslige aktiviteter og beslutninger i ungdomsafdelingen. Danni står fx for inddelingen af træningshold, turneringshold, træningsfokus, mentaltræningen for vores elitespillere mm.

Hvor ofte må man komme og spille i LB-hallen?

Man spiller på den tid/på det hold, som man får tildelt – men man er velkommen til at komme forbi hallen for at hygge med kammeraterne. Skulle der være en ledig bane, er man velkommen til at spille på den indtil der kommer andre, der skal bruge den.

Hvornår spiller vi?

Ungdomsafdelingen spiller i LB-hallen og gymnasiehallen:

Mandag – fredag typisk i tidsrummet 14.30–19.00.

Hvilke hold kan jeg spille på?

I LB er der plads til alle uanset, om man har en drøm om at spille på internationalt topniveau eller kommer til badminton for at få noget god motion og en masse hygge med vennerne.

Vores hold for børn og unge er:

 • Miniton og Forældre/barn – typisk fra 4-9 år
 • Begynder – typisk 6-11 år
 • Gruppe I (hold- og turneringsspillere)
 • Gruppe II (letøvede og motionsspillere)

Du kan se tiderne i holdoversigten på hjemmesiden.

Man starter fx med at spille på vores forældre/barn hold om søndagen eller kommer ind via et begynderhold eller gruppe 2 hold hvis man er over 11.

Klubbens trænere søger løbende at give vore børn og unge præcis den træning og de udfordringer, som netop passer til barnet/den unge. Vurderer trænerene, at børnene/de unge har interesse og potentiale for yderligere udfordringer, kan det være relevant at tilbyde at komme på et af klubbens gruppe 1 hold.

Øvrige flytninger i vores Breddeafdeling kan handle om alder, sociale relationer, niveau, praktik ift. skoleskemaer o.l. På klubbens Talent- og Elitehold foregår alle flytninger alene via indstilling fra cheftræneren.

Individuel træning

Man kan aftale individuel træning med klubbens trænere (typisk fredag eftermiddag) – det er en god måde at få en træning der fokusere på lige præcis dit fokusområde. Det kan bookes via klubben hos Rikke Broen på rikkebroen@gmail.com

Holdturneringer

Klubben melder ved hver sæsonstart hold til næste sæson – vi gør vores bedste for at få alle, der har lyst kommer ud at spille med på et hold. Vi tilmelder så vidt muligt hold i alle aldre og både for begyndere og øvede. I holdturneringen spiller man mod hold fra andre klubber, med spillere på samme alder og niveau. Holdene udtages af trænerne i samarbejde med en holdleder.

Der udpeges en forældre, der fungerer som holdleder for holdet i løbet af sæsonen. Holdlederen udsender fx information om mødetider, holdopstilling mm. Det sker kort før holdkampene. Det er vigtigt for klubben, at børn/unge (og deres forældre), der udtages til hold er fokuserede på holdkampene. Det er vigtigt at man sætter holdets spilledatoer ind i kalenderen, og har man ledig plads i bilen, er det altid kærkomment med samkørsel. Hvis du skulle have lyst til at deltage på hold og ikke før har gjort det, så sig det til din træner.

Individuelle turneringer

Der findes rigtig mange individuelle turneringer rundt om i landet. Turneringerne kan findes på Badmintonpeople.dk (hvis det virker uoverskueligt, kan man skrive til Rikke Brandt rikkevad@hotmail.com med spørgsmål).

Man starter i D-rækken, kommer videre til C, B, A, M(mester) og slutteligt E (eliterækken). I badmintonverdenen har man en rangliste, hvor man kan blive registreret med de points, som man har ”optjent”. Disse points kan komme fra holdturneringer og individuelle turneringer. I takt med at man optjener point, rykker man fra D-rækken videre til C-rækken osv.

Rigtig meget af hyggen omkring disse turneringer handler om fællesskabet med kammeraterne og blandt forældrene. Har man ikke en makker, kan man tilmelde sig med ”X-makker”, så får man tildelt en makker med ca. sammen alder og niveau

Klubmesterskab

Klubben arrangerer ved sæsonafslutningen et klubmesterskab. Efter turneringen, hvor børn/unge inddeles i det relevante antal rækker, holder vi en fest og siger tak for en god sæson. Afslutningsfesten er altid et samlingspunkt for hele ungdomsafdelingen – både talenterne og breddespillere og alle deres forældre. Vi spiser sammen, storhygger, hylder klubmestrene og uddeler priser fx til årets spiller i de forskellige årgange. Det er en god lejlighed for alle forældre til at møde andre fra klubben og se vores børn i et utroligt dejligt fællesskab, som er oparbejdet gennem en eller flere sæsoner.

Sociale aktiviteter i ungdomsafdelingen

Ungdomsspillerudvalget prøver at arrangere en masse fællesoplevelser i årets løb. Vi har træningslejr ved sæsonstart og i ferierne i løbet af året, fællesspisninger før 1.holds kampe og forældre-barn turnering mm.

Vi arrangerer også en fælles tur til DMU, der er det uofficielle DM for ungdomsspillerne i rækkerne D, C, B, A og M-rækkerne. Turen er et studie i fællesskab og læring – de store hjælper de små – alle coacher alle, der hygges på tværs af køn, alder og niveau. Man kan deltage i DMU uanset niveau. DMU spilles i april.

Adfærdskodeks

Vi gør vores yderste for at det altid skal være en god oplevelse at spille badminton – især mellem klubkammerater i LB. Derfor hjælper og coacher man også på tværs af familier og venskaber.

Der findes i badminton også helt klare regler for, hvad man må gøre fra baglinjen – fx må man ikke hjælpe med at dømme, må ikke komme med tilråb o.l. – alle disse regler kan I finde på Badminton Danmarks hjemmeside: Badminton.dk.

Vi skal alle hjælpe med at passe på vores fælles hal og de ting, der er i hallen. Derfor rydder alle op efter sig selv, og er behandler inventaret med respekt.

Hvor finder jeg information?

Vi sætter invitationer o.l. på klubbens hjemmeside. Derudover har klubben en facebook-gruppe Lillerød Badminton Klub, hvor events og nyheder vil blive annonceret.

Til forældre

Skulle du have lyst til at deltage i det frivillige arbejde i ungdomsafdelingen i LB, må du meget gerne henvende dig til Ann Nielsen ann4nielsen@gmail.com eller USU. Vi kan bruge alle hænder og kompetencer i ungdomsafdelingen.

 • Vi forsøger at skabe gode fælles rammer for alle klubbens børn og unge – uanset alder, niveau eller andet
 • Vi har mange enkeltopgaver – arrangere begynderturnering, klubmesterskab, klubfest, forældre-barn turnering, aktiv fritid i Allerød gågade, åbent hus mm.
 • Sponsorater er et fælles løft, store eller små ting. Her er det ofte netværkets kraft der udgør det flotte resultat (køb af holdbluser)
 • Og så er der alt det vi ikke har tænkt på, som du måske sidder og brænder for …

Det er vigtigt at sige, at man ikke behøver at have badminton-kundskaber for at kunne deltage i klubbens arbejde for de unge.

Bedste hilsner

Ungdomsudvalget i LB

Træneroversigt

Danni Persson

Mit navn er Danni Persson og jeg er ungdoms cheftræner i Lillerød badminton, men jeg er ligeledes tilknyttet senior afdelingen, hvor jeg sammen med Tine har træning med truppens T1 spillere.

Jeg har det sportslige ansvar i klubben og sikre at klubben træningsstruktur, samt at den røde tråd går gennem alle vores mange træningstilbud.

Jeg har træning med alle vores gruppe 1 spillere fra U9 til U17. Jeg er at finde i hallen mandag, sammen med Maria Thaysen. Tirsdag sammen med Kian Andersen og Tine Baun. Torsdag sammen med Sara Runesten. Endvidere har jeg specielt holdtræning nogle lørdagen på sæsonen.

Jeg har taget Badminton Danmarks talenttræner uddannelse, DGI’s træner akademi, DIF diplomtræner uddannelse. Jeg er meget ambitiøs for min selv som træner og for klubbens træningsmiljø. Jeg er simpelthen FAN af badminton, elsker udvikling og sport generelt

Tine Baun

Mit navn er Tine Baun og jeg er ny spillende cheftræner for senior i klubben. Men er også tilknyttet ung-senior træningen, hvor jeg sammen med Danni skal være med til at skabe en rød tråd fra ungdom til senior.

Jeg er tidligere professionel badmintonspiller med 3 All England titler i single, som mine største resultater og har erfaring fra egen karriere med 16 år som fuldtids professionel. Træner gerningen har jeg primært haft erfaring med i de unge år og efter endt karriere, hvor det er blevet et job jeg virkelig brænder for.

Glæder mig til vi ses i hallen

Ann Nielsen

Mit navn er Ann Nielsen og jeg har været en del af Lillerød Badmintonklub i mere end 35 år. Først som ungdomsspiller, så seniorspiller og igennem de sidste par år som ungdomsformand og træner. Jeg er træner om fredagen for ungdom. Jeg er tidligere professionel badmintonspiller og har blandt andet deltaget i OL, All England, EM og VM.

Jeg brænder for badminton og det fællesskab som foreningslivet tilbyder, og har selv fået mange gode oplevelser og venskaber i sporten.

Glæder mig til vi ses i hallen

Sara Runesten

Mit navn er Sara Runesten Hansen. Jeg har spillet i LB siden jeg var 10 år. De sidste 10 år har jeg været ungdomstræner i klubben, samtidig med at jeg har spillet på klubbens førstehold. I min tid som træner, har jeg taget følgende trænerkursus: Fast Track træneruddannelse for topspillere, samt Trænerkursus 1, 2 og 3.

Jeg har i min tid som spiller, været professionel badmintonspiller, opnået bronze ved VM i 2005, deltaget ved OL i 2004, samt spillet All England, Denmark Open og mange andre turneringer.

De sidste 10 år har jeg været træner for vores unge U13, U15 og U17 talenter. I år har jeg, som noget nyt, besluttet mig for at prøve kræfter med de helt unge nybegyndere, og det er en udfordring, som jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med. I finder mig i Gymnasiehallen om mandagen fra kl.17-18.

Glæder mig til vi ses i hallen

Kian Andersen

Jeg er 25 år og har fået min badmintonopdragelse i Solrød Strand Badmintonklub, men har i de sidste par sæsoner spillet 1. herresingle på Lillerød Badmintonklubs 1. hold. I Lillerød fungerer jeg som teknisk træner og er her en del af trænerteamet både i ungdoms- og seniorafdelingen. Jeg har været på længere træningsophold i både Kina, Malaysia, Japan, Mexico, og Guatemala, hvor jeg har hentet en masse inspiration. I Japan opholdte jeg mig i tre måneder, og spillede og trænede med de bedste spillere i landet, bla spillere som Kenicho Tago og Kento Momota.

Glæder mig til vi ses i hallen 🙂

Victoria Lehman

Mit navn er Victoria Lehmann, og jeg er hjælpetræner, hvor Danni står for hovedtræningen. Jeg spiller selv i klubben, og det har jeg altid gjort. Jeg spiller selv i U15M, og er på vores U15 første hold. Når jeg ikke er i skole, kan man næsten altid finde mig i hallen. Jeg er altid klar på nye udfordringer, og som træner ved man aldrig hvad man kan forvente. Jeg er glad for at kunne give min passion for badminton videre til andre ligeså passionerede folk som mig selv. Glæden, venskaberne og sammenholdet man får opbygget på træningerne, er en ting, som jeg mener man skal sætte stor pris på. Jeg vil sige stor tak for at blive årets LB’er, og jeg håber vi kan udrette en masse nye ting sammen i det kommende år.

Jeg glæder mig til at lave håndtegn, og få en god snak med jer i hallen.

Individuelle turneringer

På BadmintonPeople.dk kan spillere tilmelde sig til stævner og turneringer. Tilmeldinger skal betales online med Dankort, og først efter betaling er en tilmelding gældende.

Turneringerne er inddelt efter alder og niveau således at det så vidt muligt er spillere der matcher hinanden, der mødes i samme rækker. Er du begynder starter du i D-rækken og efterhånden som du klarer dig godt i turneringer kan du avancere til højere rækker.

BadmintonPeople drives af betalingsgebyrer på samme måde som fx BilletNET og Biografer. Spillere, der er licenspligtige (E-rækken), vil samtidig med turneringstilmelding blive bedt om at købe licens (gælder kun for DBF-klubber)

Opret profil

For at du kan tilmelde dig til turnering skal du oprette en profil og som forældre, der har flere børn der spiller badminton turneringer, kan du godt nøjes med at oprette en profil med flere underbrugere.

LB’s åbne turneringer

USU kontaktinformation

Formand

Ann Nielsen
E-mail:  ann4nielsen@gmail.com
Telefon: 21126077

Medlemmer

Sofie Jæger saj@atp.dk
Cathrine Helding cathrine.helding@nordea.dk
Mads Ohlsen moh@top-toy.com
Sara La Cour sarabornet@gmail.com
Paul Hannerup paul@hannerup.dk
Helle Pedersen helle@costatropical.dk
Ann Nielsen ann4nielsen@gmail.com

Ad hoc
Annelise Varming  a.varming@tdcadsl.dk
Lone Schmidt  schmidt@mail.dk
Malene Colstrup

Holdturneringsansvarlig
Sofie Jæger saj@atp.dk
Sara La Cour sarabornet@gmail.com

Turneringsansvarlig

LB’s retningslinjer til børn og forældre

Sådan gør vi i LB!

Når vi er ude at spille stævne eller kamp, repræsenterer vi Lillerød Badmintonklub, og vi opfører os som en rigtig/værdig LB’er.

Vi opfører os pænt på banen; Vi kaster ikke med ketsjeren, slår ikke i nettet med ketsjeren, slår ikke ketsjeren i gulvet og vi bander ikke. Det er ok at råbe en sjælden gang for at komme af med sin frustration, men ikke noget grimt. (Rent mentalt/konkurrencemæssigt giver vi jo modstanderen en fordel ved at reagere sådan – vi fortæller jo, at vi ikke tror på os selv).

Vi er ærlige og fair

Det gode ved badminton er, at vi dyrker en sport, hvor det ikke er nødvendigt med en dommer. Ved liniekendelser dømmer du bolden med det samme, enten inde eller ude. Er du i tvivl, giver du modstanderen bolden. Kan du af en eller anden grund ikke se bolden, kan du spørge modstanderen, og kan han/hun heller ikke se den, må I spille bolden om. Den uskrevne regel er, at man dømmer på sin egen banehalvdel.

Forældres adfærd under kampene

Det er dejligt, at forældrene støtter deres børn. Den rigtige måde er en positiv støtte. Vi forventer ingen negative udbrud/ negativt kropssprog, som børnene kan se/høre. Der er ingen tvivl om, at børnene gør deres bedste, og at de ønsker at gøre deres forældre glade. Forældrene skal under kampen lade børnene selv løse eventuelle problemer på banen, f. eks. hvis de ikke har styr på stillingen, eller hvis de står forkert i servesituationen i double eller single. Børnene er faktisk rigtig gode til selv at løse sådanne problemer, hvis vi voksne bare giver dem lov. Hvis børnene selv henvender sig om hjælp, så er det ok, at vi hjælper. På sigt arbejder vi jo med at gøre dem til selvstændige og hele mennesker. Har der under kampen været problemer, taler vi/I om det efter kampen, så vi næste gang har styr på disse ting.
Det kan godt være, at det kan koste en sejr denne ene gang, men de husker det bedre næste gang, hvis det er deres eget ansvar.

Husk altid at tage en fyldt drikkedunk med på banen, hver gang.

Husk altid at have træningsdragt på før og efter kampen, så du holder dig varm.

Vi giver altid hånd og siger tak for kampen.

Kriterier for holdudtagelser til ungdomshold

LB holdudtagelser sker på baggrund af nedenstående 4 udtagelseskriterier:

 1. resultater
 2. engagement/commitment
 3. trænerens vurdering/potentiale
 4. udtagelser baseret på kategorier evt. mix/double

Ad 1) Resultater:

 • LB stiller altid stærkeste hold. Trænerne vurderer altid, hvad der er stærkeste hold. Trænernes vurdering sker på baggrund af:
  • Resultater fra individuelle turneringer.
  • Resultater fra tidligere holdkampe

Ad 2) Engagement/commitment/træningsflid:

 • Indstilling til at lære
 • Åben for nye ting
 • Villig til at træne ”nedad”
 • Træningsflid, kvantitet og kvalitet

Ad 3) Potentiale:

 • Trænerne vurderer subjektivt, hvem der har det største potentiale, og dette indgår i holdudtagelsen.
 • Vurdering

Ad 4) Kommunikation:

 • Det er altid den udtagende træner, som meddeler den spiller, der ikke er udtaget på et givent hold. Det vil primært dreje sig om 1-2 holdene, og primært dreje sig om spillere i gråzoner.

Omkring coaching

Lad børnene selv genfortælle taktikken/fokusområderne (max 1-2), så vi ved om de har opfattet vores budskab, som vi har afsendt det.

Mad

En rigtig ernæring gør dig ikke til verdensmester, men en forkert kan ødelægge det hele. Slik, pommes frites, pølser og haller/cafeterier hører jo sammen. Men hver ting til sin tid. Det er ok, at børnene slikker, men vi vil gerne lære dem, at under turneringen, er der ingen slik, is eller fed mad. Når de er færdige, er det ok. Bananer, rosiner, gulerødder, brød er gode og hurtigt optagelige energikilder, der ikke sviner så meget. Få børnene til at have mad med hjemmefra. Mind børnene om at spise og drikke rigeligt. De tænker ofte først på det, når det er for sent.