LB’s ungdomsspillere kroner en flot sæson med rekordstor deltagelse ved de danske mesterskaber

LB’s ungdomsspillere kroner en flot sæson med rekordstor deltagelse ved de danske mesterskaber

Pressemeddelelse fra Lillerød Badmintonklub

Af: Sofie Jæger

I december høstede LB’s ungdomsspillere 15 guldmedaljer, 11 sølv og 13 bronze, og disse flotte resultater blev for nylig fulgt op af nogle tilsvarende bemærkelsesværdige præstationer ved de sjællandske mesterskaber for hold.

I U11 årgangen lykkedes det LB’erne at støde de ellers så suveræne spillere fra Solrød fra tronen efter en spændende kamp, der sluttede 5-4 i LB favør. Holdet bestod af Sarah Jeppesen, Sophie La Cour Bornet, Johanne Meiling, Vitus Molander Kragh, Villads Brandt, Rasmus Moestrup og Mathias Ganderup Hansen.

En tilsvarende bedrift stod U15 spillerne for, da de med samme cifre besejrede ærkerivalerne fra Hillerød. Sejren blev signeret af Frederikke Nielsen, Victoria Lehmann, Amalie Helding, Oliver Skovbo Larsen, Alexander Pedersen, Nikolaj Schmidt-Petersen og William Frost, der trådte til som vikar for Martin Jæger, der med en brækket ankel måtte se til fra sidelinjen.

U17 spillerne markerede sig som Sjællands næstbedste med en sølvmedalje efter Solrød, der vandt finalen 7-2. Her var deltagerne Sophia Grundtvig, Emilie Eriksson, Signe Ghodt, Nikolaj Mangor, David Brandt, Anders Colstrup og Gustav Stærk.

Endelig blev det til en bronzemedalje til U13 spillerne efter Solrød og Greve. Her var spillerne Anna-Sofie Nielsen, Malou Pedersen, Naja Abildgaard, Annemarie Colstrup, August Jæger, Luca Michelsen, Oliver Ousted og Colin Lillholm Bruun.

Med disse flotte resultater har alle fire LB hold – for første gang i nyere tid, kvalificeret sig til de danske holdmesterskaber, der afvikles forskellige steder i landet den 14.-15. april.

Men allerede i den kommende weekend deltager hele 21 LB’ere – 5 mere end i 2017, i de individuelle danske mesterskaber, og hvis man vil se dem i aktion, må man en tur til Sydkysten, hvor det store mesterskabs- stævne, der omfatter alle årgange inkl. U19, afvikles i Greve Idrætscenter.

To LB’ere på U 17 landsholdet, der vandt det uofficielle EM

To af LB’s ungdomsspillere – 14 årige Frederikke Nielsen og 15 årige David Brandt er på det danske U17 landshold, og med to sejre var de begge med til at sikre Danmark en yderst velfortjent guldmedalje i holdkonkurrencen i den berømte 6-nationers turnering, der hen over påsken blev afviklet i Milton Keynes uden for London.

Danmark vandt den afgørende finalekamp, da de med 5-4 besejrede værtsnationen England. Turneringen, der har status som det uofficielle europamesterskab, havde ud over Danmark deltagelse af England, Tyskland, Frankrig, Holland og Sverige.

Åbne turneringer med flotte LB-resultater

I påske week-enden har LB været arrangør af det årlige stævne for spillere i U09D, 11A og 13M årgangen, og også her gjorde LB’erne sig godt bemærket. Mads Moestrup vandt guld i herredouble og sølv i single U9, Johanne Meiling vandt guld i damedouble og bronze i U11 single, medens Luca Michelsen noterede sig for to guldmedaljer i herre- og mixdouble U13. Dermed har han optjent så mange points, at han nu er oprykket til eliterækken.

I Hvidovre blev der spillet Senior M og A, og her sikrede Sofie Nielsen, U19 sig guld- medalje i damedouble og sølv i mixdouble i Mesterrækken, medens Emilie Erikson, U17 fik bronze ligeledes i damedouble. I A-rækken vandt Jonas Jæger, U19 guld i herresingle.

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar